Családállítás

Bert Hellinger,  a családállítás módszerének megalkotója, ismerte fel, hogy a problémáink nagy része, ha nem az összes, abból ered, hogy nincs REND bennünk és körülöttünk. A legegyszerűbben megfogalmazva: a családállítás az a terápia, amely során rendet teremtünk a családunkban, kapcsolatainkban, azaz helyére rakjuk önmagunkban a családtörténet eseményeit, szereplőit, így hozunk létre egy belső harmóniát. Kétféle módon dolgozhatunk: egyéni és csoportos állítás keretében.

1.Egyéni családállítás

Csak ketten vagyunk jelen a munka során, aktívan részese vagy a folyamatnak.

2.Csoportos családállítás

Téged, és az életed szereplőit is a családállító csoportban megjelent segítők személyesítik meg, itt te látszólag csak nézője vagy az oldófolyamatnak.

FONTOS: A legelső állítást megelőzi egy konzultáció, amikor pontosan áttekintjük, tisztázzuk a problémát, felrajzoljuk a családrendszert. Ez akár skype-on is, vagy egyéni állításnál, közvetlenül az állítás előtt is megoldható. A későbbiekben erre már nincs szükség, akkor már elég a telefonos bejelentkezés.

Hogy működik a családállítás, és miben tud segíteni?

Gondolkoztál már, hány ember életét éled?

Megszületünk egy családba, van életprogramunk, ehhez képességeink, de születésünkkor egy családrendszer részévé is válunk. Apával, anyával együtt megkapjuk a hátuk mögött felsorakozó ősöket is a meg nem oldott feladataikkal, fájdalmas élményeikkel együtt, és tudattalanul magunkra veszünk a bajaikból néhányat, csak úgy lojalitásból, hálából, bűntudatból, és persze mindennek nem vagyunk a tudatában. Ezek a családrendszeri blokkok a család történetéből felvállalt problémák, nem a mieink, mégis folyton beléjük akadunk. A családrendszerben mintázatként ismétlődve jelennek  meg, Bert Hellinger ezt úgy fogalmazta meg: „a család egy tagja öntudatlanul is egy korábban élt családtag sorsát éli újból... És nem tud megszabadulni ettől a kötéstől, csakis akkor, ha megtudja, hogy kötésben van.” Ezektől nehéz a saját élettervünk megvalósítására koncentrálni, elgáncsolnak minket.

Családállításon fényt derítünk ezekre az ismétlődésekre, megtaláljuk a gyökerüket, és feloldjuk őket.

A másik blokkoló csomagunk a saját életünkben szerzett sérüléseink, hiedelmeink. Ezek főleg a gyerekkorban megélt események, élmények során szerzett blokkok. Azért nehéz tudatosítani a hozzájuk tartozó emléket, mert sokszor engramokként vannak jelen (tudat alatt bevésődött emléknyomok) hiszen a kisgyerek még nem az analizáló elmét használja, ezért tudattalanul, és az emlékezés számára nem feleleveníthetően kerülnek a tudatalattijába.

A családállítással megoldható problémák nem feltétlenül csak a klasszikus lelki betegségek, a "kliens" nem, vagy nemcsak a „beteg”, hanem bárki, aki az élete bizonyos helyzeteit nem tudja megoldani, vagy valamelyik életterületén sorozatosan ismétlődő kudarcot él meg, esetleg hasonlóan ismétlődő konfliktusai vannak családtagokkal, munkatársakkal, vagy akár a párkapcsolatában. Kérheted a segítséget akkor is, ha nem igazodsz el egyedül, vagy nehézségeid támadnak az életedben (kapcsolatainkban, munkánkban, családunkban, szerepeinkben). Természetesen lelki, és testi betegségek esetén is meg tudjuk támogatni a gyógyulás folyamatát családállítással, mert test és lélek összefügg, és a betegség lelki összetevőin dolgozva segítjük elő a gyógyulásod. Természetesen ez nem pótolja az orvosi diagnózist és kezelést.

 

 

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum