Magamról

Urbán Gabriella vagyok. Oroszlán jegyben és Nyilas ascendensűként optimizmussal születtem. Ez adja a lendületet, amivel segíteni akarok megoldani a problémákat. Ebben a kérdésben nem fogadok el kudarcot, teljes lelkemet beleteszem a sikerbe. Oroszlán erővel Nyilas hittel segítem megoldani a problémákat, de a korom már megtanított a türelemre is: képes vagyok alkalmazkodni a te fejlődési tempódhoz.

Egész életemben vonzott a pszichológia, mint mások és magam mélyebb megismerésének lehetősége, így találtam rá a grafológiára. Ez az irodalom után – ami az alapszakmám része – a másik nagy szakmai szerelem az életemben, azonnal tudtam, hogy ez az „igazi”. És ez immár 1991. óta tart.

A grafológia segítségével, a kézírása alapján nagyon finom árnyaltsággal ismerhető meg az ember, és hogy ezt a tudást képes legyek egyre hatékonyabban működtetni, az évek során mindig továbbképeztem magam.

Ez után jött az asztrológia. Ekkorra már lecsillapodtam, a vele való kapcsolatom inkább mély azonosulás, mint lángoló, lelkes szenvedély. Sokkal mélyebb, és komplexebb képet kapok az emberről a két módszer együttes segítségével.

Mikor pedig kezdtem ráébredni, hogy ugyan a grafológiára és az asztrológiára támaszkodva egy nagyon mély, oknyomozó beszélgetés sokat tud segíteni a klienseimen, mégis hiányzik a tudástáramból valami, amivel hatékonyabban tudom őket segíteni a fejlődésben, megtanultam a családfelállítást.

Így, ha most felkeres valaki a problémájával, a grafológia és az asztrológia segítségével megkeressük az okokat, a családállítással pedig megoldást keresünk.

Tanulmányaim:

ELTE BTK magyar irodalom és nyelv szakos középiskolai tanári diploma,

Grafológiai Intézet Okleveles grafológus,

Grafológus OKJ-s szakmai végzettség,

Dr Szidnai László, rezonometriai tanfolyam,

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Okleveles írásanalitikus diploma,

Asztrológus végzettség Diószegi Gabriella iskolájában,

Családfelállító képzés a Cosmogenesis égisze alatt, Diószegi Gabriella.

 Tanári tevékenységem

A pályám során az oktatásban minden iskolatípusban tanítottam: általános és szakközép iskolában, gimnáziumban és felsőoktatásban egyaránt. Megtapasztaltam a képzési szintek nehézségeit és örömeit, így csiszoltam a módszereimet, önmagamat, és így érkeztem el a felnőttképzéshez.

Az iskolai tanári munkám során azt láttam, hogy nagy szükségem van arra, hogy belelássak a gyerekek lelki bajaiba, azok hátterébe, de a gyerekírás nem volt elég ehhez. Ezért kezdtem el foglalkozni  rajzelemzéssel is gyermekírások vizsgálatának kiegészítésére, illetve az írni még nem tudó gyermekkel kapcsolatos probléma hátterének feltárására.

1991 óta több grafológiai iskolában is tanítottam, dolgoztam  a grafológusképzés követelményeinek kialakításán.

Jelenleg Budapesten tartok tanfolyamot, de korábban a Grafológiai Intézet, a Grafodidakt Grafológusképző és Személyiségfejlesztő Központban, és az Országos Írásszakértő Intézet szervezésében nemcsak a pesti képzéseken, hanem  Szombathelyen, Győrben, Tatabányán és Egerben is megfordultam grafológus tanfolyamok, és akkreditált pedagógusképzések oktatójaként.

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30