Ikrek Nap (május 22- június 1.)

 Ha az csillagjegyek egymás után következő sorát vizsgáljuk, azt látjuk, hogy a Kosjegy ösztönből reagál a világra, a Bika alapvető érzetek és a vágy szintjén, az Ikreknél megjelenik a szellemi. Képes elvonatkoztatni, intellektuális szemlélettel ráközelíteni a világra. De a Kos tüzes jegy, akarat, lelkesedés hajtja, a Bika föld jegyű, az anyagban és a megvalósításban gondolkodik.

Hol van már a Bika jegy nyugalma, leragadása, kényelme!

Felváltja egy újabb mozgékony energia, csak más szinten mozgékony mint a Kosé, a szellem, az elméleti, elvont dolgok szintjén. 

bika csillagjegy asztrológia

 Találd meg a benned élő Bikát! Nézzük, mit üzen a "bikaság", milyen feladatokat, képességeket ad ha a Bika jegyében születtél. Olvasd el akkor is, ha nem ebben a jegyben járt a Nap a születésnapodon (ez a hónap-nap a születésnapod adataiból), mer a Bika jelleg más módon is megnyilvánulhat az életedben, hiszen mind a 12 zodiákusjegy bennünk van, csak van, akinek domináns jegye. Valahogy meg fogod találni magadban ezt a színt is. 

 

asztrológia, kos, csillagjegy, önismeret

Hogy mit ábrázol a horoszkóp?

 A horoszkóp nem más, mint az első lélegzetvételünk pillanatában készült fotó az égboltról.

Pontos tervvel érkezünk, nem a véletlenek határozzák meg az életünket, még a születésünk óra-percét sem. Csak a tervünknek nem vagyunk tudatában. Ez a „fotó” viszont az asztrológia értelmezése szerint minden információt tartalmaz erről az életünkről, a képességeinkről, tulajdonságainkról és arról, hogy az élet különböző területein milyen jellegű feladatokon keresztül akarunk fejlődni, és az asztrológus olvas belőle. Főleg a feladat jellegét és a megvalósításának életterületet lehet jól meghatározni a horoszkóp alapján.

grafológia ovál írás

„Kerek a világ”, „kerek az élet” mondjuk, ha kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat. Azt jelenti, minden rendben van bennünk és körülöttünk. Önismereti elmélkedésre hívlak a saját önbizalmad kérdéskörével kapcsolatban. A grafológia meg tud világítani egy keskeny fénysugárral egy-két letapadást, ha továbbmész az elmélkedésben ebben az irányban, akkor nagyobb területeket tudsz megérteni saját magadról.

grafológia, kézírás

Milyen szakaszban vagy épp most a munkakedv, tettvágy kérdésében? Teszteld a kézírásodban a grafológia segítségével ! Ehhez nem kell más, csak írj 5-6 sornyi összefüggő szöveget kézírással sima lapra (akár másolhatsz is) és ne használj sorvezetőt se! Ha kész, kezdhetjük!Nézd meg, hogy a soraid vízszintesek, felfelé vagy lefelé haladnak! (Egy másik lapot a sor alá illesztve is megnézheted merőleges-e a bal vagy jobb lapszélre, ha nincs derékszögű vonalzód. Pici eltérés nem számít)  Írd fel a szót: fel, le, vagy vízszintes! Ezután...

grafológia tanfolyam

„Kézírásunk egyéni módon jellemez bennünket, identitásunknak ugyanolyan pontos szimbóluma, mint a génstruktúránk.” (Frits Cohen)

Minden írás más és más, egyedi és egyéni, akár a DNS-ünk, az ujjlenyomatunk, és ha aprólékosan, sok szinten vizsgáljuk, hogyan alakította valaki a saját képére az iskolában kapott betűsablonokat, akkor, mint egy térbeli puzzle darabkáinak, megfelelő helyre illesztésével kialakul, hogyan dolgozik, gondolkodik, hogy érzi magát a bőrében, hogyan reagál a környezetre, a kihívásra, hogy kezeli a kapcsolatait. Látszik, hogy mit old meg könnyedén, és mivel kínlódik.

grafológiai tanfolyam, grafológus

Összegyűjtöttem az információkat egy grafológiai tanfolyamról, mindent, amire szükség lehet.

Ha érdekel a kézíráselemzés, nem ördöngösség megtanulni a fortélyait, és miközben tanulod, magadba is belelátsz a saját kézírásodon keresztül.

Rudolf Pophal grafológiai elmélete

Van, akinek a kézírása csupa göcsörtös vonalmegakadás, csúnya is, olvashatatlan is, és van, aki annyira laza, hogy szétfolyik az írása, alig van benne felismerhető forma. Nyilván ez a két eset szélsőség. A grafológus szemével nézve az optimális mozgáskoordináció a kettő egyensúlyában van.

 

Klages grafológiatörténet kézírás

Klages a grafológia legtöbbet idézett és legellentmondásosabban értékelt alakja. Karakterológiát alkotott, és kidolgozta ennek grafológiai elméletét, a formanívó-elméletet, és a jelek kettős értékének rendszerét, valamint az íráselemzés módszerét. Részt vett a grafológiai közélet szervezésében, és elméletével irányzatot, iskolát hozott létre. Máig nagy hatású gondolkodó volt, akinek elmélete tetten érhető azokban a munkákban, amelyekben pozitív és negatív előjelű jelentéseket idéznek.

Grafológus szemmel nagyon fontos, milyen íróeszközzel készült a kézírás. A vonal minősége, a vonalon bemélyedése a papírba, szélessége, a vonalban a festékezettség mind fontos adalék az kézírás elemzéséhez.

Az írófelület, a papír minősége, a tinta és a papír egymásra hatása során keletkező vonal részben mechanikai, részben lelki okokkal függ össze. Hogy a grafológus megértse, hogy pl. a csomósodás, vagy a vonalvastagság fizikai vagy lelki okokra vezethető-e vissza, meg kell ismerkedünki a tollakkal, tintákkal.

Mire írtak elődeink a papír használata előtt?

Az írás anyagát mindig a természetes környezetben hozzáférhető anyag szolgáltatta. Ahol volt kő, ott az első írásokat kőre készítették. Először a természetben megtalálható formájában használták, később pedig megmunkálva. A mezopotámiai folyóvölgyben a kézenfekvő anyag a folyó hordaléka, az agyag volt, Egyiptomban pedig a papirusznád rostjaiból készült papiruszt használták.

 A grafológus szem azt keresi az írásban, hogy mit változtattál az iskolában tanult íráson.

Hogy is néz ez ki? Vegyük például az n és az m betűt! Nézd meg az írásod, hogy változattad meg! Négy alaptípust fogok bemutatni (ennyi van) amelyikre a legjobban hasonlít a te betűd, annak a jelentése jellemző rád.

Mit árul el rólad az írás? Hogy milyen a beállítódásod,  hogyan kapcsolódsz a világhoz.  Milyen benned az információk észlelése, értékelése, feldolgozása, mi jellemző rád a kapcsolataidban?

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31