Összegyűjtöttem az információkat egy grafológiai tanfolyamról, mindent, amire szükség lehet.

Ha érdekel a kézíráselemzés, nem ördöngösség megtanulni a fortélyait, és miközben tanulod, magadba is belelátsz a saját kézírásodon keresztül.

Miből áll egy grafológiai tanfolyam?

Grafológusképző tanfolyamomon gyakorlatorientált grafológiai ismeretek megszerzése a cél, ezért az első pillanattól kezdve sok grafológiai elemzést készítünk. Az elméleti tudást azonnal kipróbáljuk a gyakorlatban íráselemzéssel.

Grafológiai alapismeretek elméletéhez szervesen kapcsolódik a pszichológia megismerése grafológusi szempontból feltérképezve, válogatva, de erre az alapra tetszés szerint tudsz további tudást építeni.

A grafológiai elemzés gyakorlata során lépésről lépésre felépítjük az írás analízisét, és a grafológiai elemek pszichológiai jelentésének alkalmazásával elkészítünk egy grafológiai személyiségképet. Ez a grafológiai elemzés már bármilyen kérdés megválaszolására alkalmas, amire a személyiségmegismerése a válasz  (munkaalkalmasság, kapcsolatok, párkapcsolat, önismeret, problémamegoldás pályaorientáció, pályakorrekció, stb. grafológiai módszerrel megválaszolható).

Mit ad még egy grafológia tanfolyam? Önismeret és grafológia kérdése

A grafológiai tanfolyam során minden résztvevő komoly személyiségfejlődési folyamaton megy keresztül. Mások megismerése a kézíráselemzés alapján, pszichológiai ismeretek megszerzése automatikusan együttjár az önismeret fejlődésével. Az önismeret pedig minden bajunkra gyógyszer: ha jól látom magam, jól helyezem bele magam a világomba, látom a problémáim megoldásának lehetőségét, látom a korlátaimat, a képességeimet: abból és onnan indulok ki, aki és ahol vagyok.

Milyen hatással lesz rád a grafológiai tanfolyam?

A grafológiai tanfolyam nagyon komoly hatással lesz rád. A tanfolyam végére mindenki képes a grafológia módszerét alkalmazni, és személyiségképet készíteni, ismeretlen embert jellemezni a kézírása alapján. Kapsz egy grafológus szakmai végzettséget, amivel képes vagy másoknak segíteni saját önismeretük fejlesztésében és mások megismerésében.

Nem utolsó sorban másképp nézel önmagadra, másképp nézel az emberekre, másképp tudsz belemenni helyzetekbe. A grafológiai tudás megváltoztatja a szemléleted.

A grafológiai tanfolyam tematikájának részletes leírása

A grafológiai tanfolyam időtartalom 3 félév, 162 (60 perces) óra. Havi 1 vagy 2 hétvégi nap. Ősszel indul, 2020. szeptemberében vagy októberében. Kiscsoportos grafológia tanfolyam lesz.

A tananyag tartalma a legfontosabbak felsorolva: a grafológia alapjai, szimbólumrendszerek és értelmezésük, rajzszimbólumok, az írás vizsgálatának alapjai (mit és hogyan vizsgálunk), pszichológiai jelentések , és ezek alkalmazása a grafológiai gyakorlatban, személyiségkép készítése gyakorlatok, modern módszerek, szakvélemények készítése különböző alkalmazott grafológiai kérdésekben (pl. önismeret, munkaalkalmasság, pályaorientáció, kapcsolati, párkapcsolati problémák feltárása, gyerekírások és rajzok vizsgálata stb.).

A megalapozott tudás, ismeretszerzés érdekében nagy kirándulásokat teszünk a pszichológia területére is.

A tematika része az önismeretfejlesztés, mindenki számára félévenként egy csoportos „grafoállítás”: az íráskép alapján történő oldás.

önismeret, grafológia, grafológus, grafológiai tanfolyam

A grafológiai tanfolyam segédanyagai

Tankönyv és tananyag: a grafológia tanfolyam tandíjában benne van valamennyi írásos, részben papír, részben elektronikus segédlet. A konzultációkról hangfelvételt készítünk, és az órán használt valamennyi anyagot (diasor, írásminta, segédanyagok, stb.) a rendelkezésedre bocsájtom.

Milyen előképzettséget igényel a grafológiai tanfolyam?

A grafológiai tanfolyam semmilyen különleges előképzettséget nem igényel, csupán egy érettségivel kell rendelkezned.

Ha felkeltette az érdeklődésed a grafológia tanfolyamom, keress: https://grafoverzum.hu/kapcsolat

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30