„Kézírásunk egyéni módon jellemez bennünket, identitásunknak ugyanolyan pontos szimbóluma, mint a génstruktúránk.” (Frits Cohen)

Minden írás más és más, egyedi és egyéni, akár a DNS-ünk, az ujjlenyomatunk, és ha aprólékosan, sok szinten vizsgáljuk, hogyan alakította valaki a saját képére az iskolában kapott betűsablonokat, akkor, mint egy térbeli puzzle darabkáinak, megfelelő helyre illesztésével kialakul, hogyan dolgozik, gondolkodik, hogy érzi magát a bőrében, hogyan reagál a környezetre, a kihívásra, hogy kezeli a kapcsolatait. Látszik, hogy mit old meg könnyedén, és mivel kínlódik.

Miért működik a grafológia, hogyan történik a grafológiai elemzés?

A grafológia a kézírás pszichológiai elemzése. Mi a különleges ebben? Hogy egyetlen oldalnyi kézírásból meg lehet ismerni valakinek a személyiségét.

A grafológia nagyon egyszerűen működik. Abból indul ki a grafológus, hogy mindenki egyéni jellemző módon végzi a dolgait. Ahogy írok, ahogy mozgok a papíron, úgy mozgok, végzem a teendőimet nagyban és kicsiben is, egyéni módon az élet minden más területén. Lassan vagy gyorsan, leegyszerűsítve a végletekig, vagy kicsit, netán nagyon díszítgetve, esetleg betartva a betűk formáját, ahogy tanultam. Nagy vagy kisbetűvel, bizonyos mozdulatokat megváltoztatva: megdöntve, elforgatva, feljebb vagy lejjebb, jobbra vagy balra tolva, átalakítva formákat, arányokat, méreteket. Van, aki sűrítve, van, aki tágasabban használja a teret, van, aki uralja, van, aki elvész benne. Sorolhatnám még.

grafológia, kézírás, íráselemzés

Ezekről olvashatsz cikkeket ezen a honlapon:

https://grafoverzum.hu/cikkek/38-te-hogy-valtoztattad-meg-az-irasod

https://grafoverzum.hu/cikkek/30-irasnormak

Mit kapsz a grafológiai vizsgálattal? 

A grafológiai vizsgálattal önismeretet tudsz fejleszteni. Jung a magunkról szóló ismereteinket négy sávba sorolta: az egyik, amit mi is és mások is ismernek rólunk a második, amit mi tudunk, de mások nem, a harmadik, amit csak mások tudnak, mi nem, és a negyediket mi sem, és mások sem nem tudják rólunk. Ezt tekintve elég nagy távlatokat kínál az önismereti projekt. Ráadásul az önismerethiány minden bajunk forrása, tehát az önismeret mindenre bajra megoldást, gyógyulást hoz. Ha ismerem magam, „rám szabott” lesz az életem: azt a szakmát választom, ami a hivatásommá válik, a megfelelő partnerrel élek, egyre jobban alakítom az életem.

De megismerhetsz általa másokat:

Amikor grafológus lettem, ismerősök, barátok (családtagok nem annyira, lásd: "Senki sem próféta saját hazájában"...) sokan kértek grafológiai elemzést az írásukról az életük bizonyos helyzeteiben. Majd jöttek az ismerősök ismerősei, meg bizonyos cégek munkaerő kiválasztási kérdéssel. Manapság a családállítás előtt írásmintát is felveszek, ha van rá mód, és abban is követem a változást.

És kapsz a grafológiával egy életed végéig kitartó, pozitív szenvedélyt.cool

A grafológia szenvedély. Nincs mit szépíteni rajta. A grafológus minden írásban azonnal keresi az ember  megfejtését. "Jé, de érdekesen írja ezt vagy azt a betűt... vajon miért...?" sealed

Ha érdekel, és szívesen tanulnád olvasd el még ezt is:

https://grafoverzum.hu/cikkek/43-egy-grafologiai-tanfolyam-a-gyakorlatban

 

 

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30