Milyen szakaszban vagy épp most a munkakedv, tettvágy kérdésében? Teszteld a kézírásodban a grafológia segítségével ! Ehhez nem kell más, csak írj 5-6 sornyi összefüggő szöveget kézírással sima lapra (akár másolhatsz is) és ne használj sorvezetőt se! Ha kész, kezdhetjük!Nézd meg, hogy a soraid vízszintesek, felfelé vagy lefelé haladnak! (Egy másik lapot a sor alá illesztve is megnézheted merőleges-e a bal vagy jobb lapszélre, ha nincs derékszögű vonalzód. Pici eltérés nem számít)  Írd fel a szót: fel, le, vagy vízszintes! Ezután...

Ez után nézd meg, hogy sor közben mi történt,felfelé, vagy lefelé indultál a sor írása közben, vagy vízszintesen, irányeltérés nélkül egyenesen mentél végig a soron. Írd fel a szót (fel, le, vízszintes)! (Apró eltérések, ingadozások fefelé, lefelé sor közben is megengedettek, ez adja az életszerűséget az írásnak, hiszen nem vagyunk robotok .)

Kezdődhet a teszt: mit mondana a grafológus a soraidra?

A sorok iránya a grafológia szerint a hangoltságot, hangulatot, motiváltságot és az energiák  működtetését mutatja. Mennyi van, és hogy kezeled?

grafológia teszt kézírás

 I. Vízszintes végződés variációk a grafológiában: pont elégséges energia

I.A) Vízszintes vízszintes indulással: 

Erről a grafológus irigykedve tud csak nyilatkozni, mint aki erre nem képes: ésszerűen egyensúlyba tudod hozni az energiákat a cél eléréséhez, egy feladat megoldásához, sem túl sokat, sem túl keveset nem gondolsz sem magadról, sem a megoldandó dolgaidról. Optimálisan adagolod az erőd a folyamat közben, pont, amennyire éppen szükség van. Kordában tudod tartani az érzelmeidet, hangulataidat, fegyelmezetten cselekszel.

I./B) Vízszintes felfelé indulás(ok)kal

A grafológia a felfelé indításban, felfutásokban az elszakadást látja a reális talajtól. Hogy jön ez az energiához? Sok lelkesedés van benned a cselekvés kezdetén, és az energiáid egy része ennek a fegyelmezésére, visszafogására irányul. Küzdesz a túlzások ellen, és mindig visszahozod magad a földre, a gyakorlati életbe. Cselekvés közben, mikor elszállnál, rájössz, hogy szükségtelen energiatöbbletet beletenni a projektbe, és keresed, hogy „mennyi az elég”, az optimális.

I./C) Vízszintes lefelé indulással.

Grafológus szemmel nézve ez arról árulkodik, hogy általában egy kedvetlen kezdés után megtalálod a motivációt a cselekvéshez. De folyton ki kell másznod ebből az energiátlan állapotból, keresned kell magadban azt, ami lendületbe hoz. Ez a kedvetlenség valószínűleg csak mostani állapotod, amiből a kötelességtudatod segít ki.

írás sorok energia grafológia grafológus

 

II. Felfelé sorvégződés variációk grafológiai jelentése: túl sok energia, elszakadás a realitástól 

II./A) Felfelé végződő, felfelé indítással. Erre a grafológiában a jelentés:

Elragad a lelkesedés tüze a cselekvés közben, nagy jelentőséget tulajdonítasz annak, amit éppen csinálsz, ezerrel beleveted magad. Előnye a lendület, ami elsodor minden akadályt, nem aggodalmaskodsz, hogy milyen magasan van a csúcs. Hátránya, hogy ha nem tud lelkesíteni egy feladat, akkor nem is tudod jól végrehajtani, mert neked erre az állapotra szükséged van. A másik probléma a cselekvési lázban égést követheti a kifáradás. A töltődésre, pihenésre időt kell adnod magadnak. Ha az írásod inkább lassú mozgású, mint gyors, akkor az energiát a felfelé haladáshoz az erős megfeszített igyekezet adja. Gondolj arra, hogy egy hegyre fel biciklizni nagy nekiszaladva lendülettel, vagy kemény izommunkával felkerekezve. Az egyik könnyebb J, de mindkettő feljut.

II./B)  Felfelé, vízszintes kezdettel:

Ha a sorod vízszintesen indul, akkor a kézírásodban valószínűleg a sorok végére kanyarodik felfelé. A kezdeti közömbös, vagy szándékosan racionális hozzáállásból a folyamat közben belelendülsz a feladatvégzésbe, és a munkából, tevékenységből feltöltődsz energiával. Nem tudsz racionális maradni, elragad a lelkesedés heve.

II./C)  Felfelé sorok, lefelé indítással a grafológia szerint:

A kezdeti energiátlanság, kedvetlenség után felébred benned a cselekvés iránti lelkesedés. Felpörögsz, pedig semmi kedved nem volt az egészhez. Nem tudsz kedvetlen maradni, amikor kihívások várnak, már maga a tevékenység lázba hoz. Lehet, hogy kicsit fel kellene töltődnöd?

írás sorok grafológia

III. Lefelé variációk: kevés, elfogyó energia

III./A) Lefelé, és lefelé haladó sorok az írásban:

A lefelé haladásban kevés energia mutatkozik meg, keveset tudsz mozgósítani a napi tevékenységedre. Lehet, hogy lemerült a kedved, fáradt vagy, kiégtél a munkában, vagy egyszerűen csak nem szereted, amivel mostanában foglalkozol, és ez az érzés az életed valamennyi területére rányomja a bélyegét. De lehet, hogy kevés esélyt látsz a sikerre, úgy éled meg az előtted álló tennivalót, hogy: „Nekem úgyse...” Mintha már előre lemondanál a sikerről. Gondold végig, mi blokkolja az örömödet, a kedvedet, optimizmusodat. Keresd meg magadban, mi az, ami feltölt, amit örömmel és sikerérzettel végzel, és iktasd be a mindennapjaidba tevékenységként.

 III./B) Lefelé vízszintesen indulva:

Mit mond erre a grafológus? Egy darabig minden rendben van, de a munka, vagy bármely tevékenység közben egyszer csak elfogy az erőd, a kedved, kifújt az energiád, és alig várod, hogy vége legyen. Nem tudsz megküzdeni a kedvetlenségeddel, nem tudod a nap végéig, vagy egy tevékenység befejezéséig szinten tartani az energiádat. Mire a sikernek, az eredménynek örülhetnél, már nem érdekel az egész. Gondold végig, mi az oka hogy ilyen gyorsan elfogy a motivációd, az energiád, az erőd: fáradt vagy? nem szereted a jelenlegi munkádat? Ha megérted a lelkiállapotodat, már jobban leszel.

III./C)  Lefelé, felfelé indítással:  

A kezdeti lelkesedésre hangoltság után egyszer csak arra jössz rá, hogy az egész tennivaló nem ér annyi munkát, energiát, amennyit eddig belefektettél. Az elejét kicsit túltoltad, valamivel később meg már kihunyt a lendület, alig maradt energiád a befejezésre. Hajlamos vagy túlértékelni a feladatot, azt hiszed, többet ad érzésben, de a végén csalódsz. Erre mondja a magyar nyelv, hogy "szalmaláng". Mire figyelj, ha így működsz mostanában? Tervszerűbben oszthatod be az idődet, hogy legyen közben lehetőség feltöltődni, mikor elment a kedved. Apróbb pihenők után újult lelkesedéssel tudsz belevágni, és így szakaszosan, de jó szinten tudod végigcsinálni a dolgokat. Vagy tervezz az elején: mérd fel reálisan, hangolódj rá a feladatra, hogy ne okozzon csalódást, mikor kiderül, hogy te színezted ki csillogóra.

írás grafológia sorok grafológus

 Természetesen ez csak egyetlen kiragadott elem és egyetlen tulajdonsága a grafológiai vizsgálat többszáz vizsgálati eredménye közül, amelyek módosítják, finomítják, magyarázzák, árnyalják a képet. De ha jól láttad az írásodban a sorok irányát, akkor ez valamilyen módon igaz rád .

2020. július 16.

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30