Ikrek Nap (május 22- június 1.)

 Ha az csillagjegyek egymás után következő sorát vizsgáljuk, azt látjuk, hogy a Kosjegy ösztönből reagál a világra, a Bika alapvető érzetek és a vágy szintjén, az Ikreknél megjelenik a szellemi. Képes elvonatkoztatni, intellektuális szemlélettel ráközelíteni a világra. De a Kos tüzes jegy, akarat, lelkesedés hajtja, a Bika föld jegyű, az anyagban és a megvalósításban gondolkodik.

Hol van már a Bika jegy nyugalma, leragadása, kényelme!

Felváltja egy újabb mozgékony energia, csak más szinten mozgékony mint a Kosé, a szellem, az elméleti, elvont dolgok szintjén. 

Gyűjt az Ikrek is, de nem tárgyakat, hanem megszámlálhatatlan ismeretet a világról. Levegős jegy, könnyed, és inkább minden tekintetben elméleti. (Ha Ikrek vagy és nem teljesen passzol a leírás, tudd, hogy ez a leírás csak a tiszta Ikrek princípium igazsága. A horoszkópunkban kellemesen kombinálódnak az energiák. Most csak az legyen a célod, hogy ismerj benne valamilyen módon magadra, mert ez szolgálja az önismeretet, ami minden bajunkra gyógyszer.)

Az Ikrek asztrológiai jegy célja

Ha Ikrek jegyűnek születtél, a széleskörű tapasztalatszerzés a célod. Mindent meg akarsz nevezni (szavakkal) érteni (intellektussal) és rendszerbe foglalni. A szellem szabadságát akarod megtapasztalni, az ellentétek között akarsz közvetíteni. Beállsz akár egy konfliktus közepén a felek közé, hogy közvetíts közöttük, ezt valahogy a feladatodnak érzed, mert úgy gondolod, neked ez jobban megy. És valószínűleg igazad is van. Igazi mediátor leszel.

 

 Az Ikrek asztrológiai jegye:

fürge, mozgékony fizikai és szellemi téren is. Élénk, sokirányú, tág érdeklődésű, örökmozgó. Szereti a változást, rugalmasan tud alkalmazkodni a helyzetekhez. Szeret és tud is kommunikálni, a szavak embere a jó és rossz értelembe véve egyaránt. Az élményvilágát bővíti folyton, ez a legfőbb motivációja, ezért nehéz elmélyednie egyetlen dologban. Mivel végtelenül kíváncsi, és mindennel meg akar ismerkedni, nincs is ideje erre.

Keresi a tapasztalatokat, nyitott az értelme. Szeretne minél több dolgot megtudni anélkül, hogy lekötné ma­gát. Rendkívül sokoldalú, az egyszerre többféle tevékenység jellemzi. Innen adódik a kettős­sége, hiszen a realitás, a megfoghatóság fontos számára, azonban a kíváncsiság, a tudás­szomja elveszi az igazi koncentrált erőt. Felületessé válhat, hiszen egy pillanatban mindenre koncentrál.

 Tanulnivalója épp az, hogy a dolgok mélyére hatoljon, és a figyelmét, érdeklődését fókuszálja, korlátozza. Hiszen ez a gyengéje. A megismerés, a szellemi területeken való mozgás könnyen megy neki, de meg kell zaboláznia fékezhetetlen tudásvágyát.

 Mindig úton van szellemileg és valóságosan is. Bolygója a Merkúr (a görög Hermész)az istenek hírvivője volt. Szárnyas saruval ábrázolták őt. A közlekedés az Ikrek  hatáskörébe tartozik, úton lenni, híreket vinni-hozni, és a kommunikációs láncolatot kiépíteni az ő dolga. Az emberek és istenek között is ő közvetít. A szerződések, a kereskedelem, és az utak (egyenes vagy görbe) nemcsak közlekedési szempontból a hozzá tartoznak.

De ő az orvos is, gyógyító, a Hermész-bot az ellentétek egységesítésének szimbóluma. Ismerős lesz a szimbólum: a boton két kígyó emelkedik fel, és a felső részen egymás felé néznek. A cikk bevezető képén ez van a kezében.

Az Ikrek kettős jegy. Mit jelent ez? A belső kettéosztottságunk, a polaritásra való ráébredés jegye az előző jegyek egységérzete itt most ellentétpárokban válik szét. Sötét és világos, jó és rossz, szép és csúnya jelenik meg a világ szemlélésében, és vágyik vissza a korábbi egységbe, az ellentétek harmóniájának állapotába. Ez nem hagyja nyugodni. Keresi az IGAZSÁGOT csupa nagybetűvel, de mivel annyira sokféle a nézőpontja, mindent viszonylagosnak lát, és kénytelen mindig tovább keresni.

A szavakkal elér mindent, rábeszél, lebeszél, megdumál. Vigyázat! A tolvajok és csalók istene is Hermész (Mercurius) volt. Az ügyes szavakkal megtéveszteni is tud.

  A megoldatlan problémák és konfliktusok az Ikrek esetében elsősorban beszéd szervrendszerében a légutakban (légcső, hörgők, tüdő, mellhártya) okoznak betegségeket. Az asztrológia ehhez a jegyhez rendeli a tüdőt és a felső végtagokat. Megjelenik az idegrendszer érzékenysége, labilis idegállapot és koncentrációs nehézségek egészen a szórakozottságig.

 

Az Ikrek jegy analógialánca

Színei: a napsárga és a légies színek, a világos szürke és az égszínkék. Illatai könnyű, szinte semleges illatok, és ízek terén is jobban szereti kerülni az intenzív ízeket.

Formái: finom, filigrán, laza, hajlékony mozgékony formák.

Növények: a gyorsan növekedő, szétágazó bokrok, a fű, és a páfrányok. Virága a margaréta, gyógynövényei a bodza, martilapu, petrezselyem, hárs, mogyoróbokor, lándzsás útifű. Fűszere: kapor, petrezselyem, majoranna, citromfű.

Anyagai a papír és a pergamen, ásványai: a higany, ón, aranytopáz és a fehér achát.

Hobbijai: mindenféle mozgás (gyaloglás, kerékpározás, tenisz, labdajátékok) fotózás, riportműsorok nézése, olvasás, utazás.

Testrészei: hörgők, tüdő, beszéd és hallószervek, idegek és az ujjak.

Betegségei: légutak, idegek, nyirok, véredények megbetegedései.

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30