írás

 • "Kerek a világ" számodra? Teszteld az írásod a grafológia segítségével!

  grafológia ovál írás

  „Kerek a világ”, „kerek az élet” mondjuk, ha kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat. Azt jelenti, minden rendben van bennünk és körülöttünk. Önismereti elmélkedésre hívlak a saját önbizalmad kérdéskörével kapcsolatban. A grafológia meg tud világítani egy keskeny fénysugárral egy-két letapadást, ha továbbmész az elmélkedésben ebben az irányban, akkor nagyobb területeket tudsz megérteni saját magadról.

 • Grafológiai kiegészítő tudástár: írás tollal

  Grafológus szemmel nagyon fontos, milyen íróeszközzel készült a kézírás. A vonal minősége, a vonalon bemélyedése a papírba, szélessége, a vonalban a festékezettség mind fontos adalék az kézírás elemzéséhez.

  Az írófelület, a papír minősége, a tinta és a papír egymásra hatása során keletkező vonal részben mechanikai, részben lelki okokkal függ össze. Hogy a grafológus megértse, hogy pl. a csomósodás, vagy a vonalvastagság fizikai vagy lelki okokra vezethető-e vissza, meg kell ismerkedünki a tollakkal, tintákkal.

 • Hogy állsz az energiáiddal? Gyors ön-teszt a grafológia segítségével

  grafológia, kézírás

  Milyen szakaszban vagy épp most a munkakedv, tettvágy kérdésében? Teszteld a kézírásodban a grafológia segítségével ! Ehhez nem kell más, csak írj 5-6 sornyi összefüggő szöveget kézírással sima lapra (akár másolhatsz is) és ne használj sorvezetőt se! Ha kész, kezdhetjük!Nézd meg, hogy a soraid vízszintesek, felfelé vagy lefelé haladnak! (Egy másik lapot a sor alá illesztve is megnézheted merőleges-e a bal vagy jobb lapszélre, ha nincs derékszögű vonalzód. Pici eltérés nem számít) Írd fel a szót: fel, le, vagy vízszintes! Ezután...

 • Mit árul el az írás a grafológus számára?

  grafológia tanfolyam

  „Kézírásunk egyéni módon jellemez bennünket, identitásunknak ugyanolyan pontos szimbóluma, mint a génstruktúránk.” (Frits Cohen)

  Minden írás más és más, egyedi és egyéni, akár a DNS-ünk, az ujjlenyomatunk, és ha aprólékosan, sok szinten vizsgáljuk, hogyan alakította valaki a saját képére az iskolában kapott betűsablonokat, akkor, mint egy térbeli puzzle darabkáinak, megfelelő helyre illesztésével kialakul, hogyan dolgozik, gondolkodik, hogy érzi magát a bőrében, hogyan reagál a környezetre, a kihívásra, hogy kezeli a kapcsolatait. Látszik, hogy mit old meg könnyedén, és mivel kínlódik.

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30