Találd meg a benned élő Bikát! Nézzük, mit üzen a "bikaság", milyen feladatokat, képességeket ad ha a Bika jegyében születtél. Olvasd el akkor is, ha nem ebben a jegyben járt a Nap a születésnapodon (ez a hónap-nap a születésnapod adataiból), mer a Bika jelleg más módon is megnyilvánulhat az életedben, hiszen mind a 12 zodiákusjegy bennünk van, csak van, akinek domináns jegye. Valahogy meg fogod találni magadban ezt a színt is. 

 

A BIKA csillagjegy jellemzői

A Nap 04. 21 – 05. 21. között jár a Bika jegyében. Ha ekkor születtél erősen jellemzőek rád az alábbiak

A Bikajegy meg akarja tapasztalni a fizikai világban a teremtést, a megtartóerőt. Gyűjtő és őrző. Stabilan áll a földön.

Alapszínezete: Melegszívű, gyakorlatias, kitartó, türelmes, célratörő, gyakori a művészi hajlam, de inkább az anyagban megvalósulva. A materiális dolgok befolyásolják a szellemi és az ösztönvilágát. Két lábbal áll a földön, józan paraszti ész, biztonságra törekvés, mindezek pozitív és negatív oldala egyaránt.

 A Bika jegy jellemzői:

A Bika föld jegy. Stabil, nyugodt, gyakorlatias. A föld a reális, fizikai érzékeléssel felfogható világ az állandóság, és a biztonság a számára. Szó szerint is szereti a földet megmunkálni, akár egy balkonláda beültetésével.

Minden, ami a fizikai jóléthez kapcsolódik fontos számára, mert az ereje ebben gyökerezik. Szereti a tárgyakat, a megszerzett dolgok különleges fontossága abban rejlik, hogy azok az ő tulajdonai. Az én feleségem/férjem, az én házam, gyerekem, pénzem stb. Nehezen engedi el őket, mert ezek a szerzett javak, személyek az ő számára a saját értékének bizonyítékai. Minél több van belőle, annál nagyobb az értéke. Emiatt csak óriási belső vívódás után haj­landó bármit is elengedni. Ez a küzdelem akkor lehet eredményes, mikor már egy egészsé­ges értékrendet tudott felállítani: mi a fontos, és mi nem az.

Természetesen a megszerzési vágya irányulhat a maga­sabb eszmék és tudások birtoklására, de a Bika jegy mindig a fizikaival akarja megérteni a világot, onnan indul ki, és onnan juthat el a szellemiséghez. Lehet, hogy egy növény fejlődésének szemlélése által. Ő a következetesen gondolkodó természettudós, aki türelmesen figyeli a jelenségeket, és megfontoltan von le következtetéseket a megfigyeléseiből.  A legállhatatosabb és legkitartóbb jegyek közül való, melyet a türelem, a megbízhatóság jellemez.

Nagyon fontos számára az állandóság, ezért minden változás zavarja, és ez a tépelődés, vonakodás a változásokkal kapcsolatban hátráltatja az egyéniségének szabad kifejeződését. Nehezen mond le dolgokról, ezért: figyelem, hölgyeim, a bika gyakran túlsúlyos!

A világot egy mély, erős állandó szeretettel szemléli. A szerelme sem a nagy lángolás, emésztő tűz, hanem a tűzhely ki nem húnyó parazsa.

 

Ha Bika vagy, ezzel küzdesz, de ez a feladatod is:

Erősen kötődsz az anyaghoz, az élet anyagi oldalához (étel, ital, szex, pénz), ezért hajlamos lehetsz ezeket túlzásba vinni.

A látható dolgok foglalnak le, nehezen látsz azokon túl, feladatod is, hogy összekapcsold a földet, anyagot a szellemivel, ne ragadj az anyagba. Nehezen változtatsz az életedben a megszokott dolgokon (szokásokon, munkahelyen, kapcsolataidon). Passzív és kényelmessé válhatsz, a stabilitásba belelustulhatsz. Meg kell találni a finom határvonalat a megtartásban a birtoklási vágy, és az értékes megőrzése között. És egyáltalán, látnod kell, hogy több szinten vannak értékek. Tedd fel magadnak a kérdést: mi és mennyi amire szükségem van, amit meg kell tartanom az életemben melyek a fontos értékek? Ezek igazíthatnak el abban, hogy mi és mennyi a felesleges, melyek az igazi kincseid.

 bika, bika jegy, horoszkóp, asztrológiai jegy

Analógiák, amelyek harmonizálásban segítenek:

Színek: földszínek, őszi színek (barnás, narancsos, terrakotta, meleg zöldek). Életerő életvidámság színeként a narancssárga.

Illatok: föld illat, édeskés virágillat. Növények: szilva, tölgy, hárs, almafa, körtefa, orgona, virágok: rózsa, dália, mocsári gólyahír, gyöngyvirág, hortenzia.

Zöldségek, gyümölcsök: burgonya, cékla, karfiol, kelbimbó, füge, alma, szilva, eper. Fűszere: fahéj, és zsálya.

Anyagok: föld, agyag, réz, ásványai: réz, korall, smaragd, zöld turmalin, karneol.

Testrészek: a torok és a nyak tájéka, gégefő, hangszálak, mandulák, pajzsmirigy, nyelőcső, nyálmirigyek, nyakcsigolyák, vállak.

 

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30