Hogy mit ábrázol a horoszkóp?

 A horoszkóp nem más, mint az első lélegzetvételünk pillanatában készült fotó az égboltról.

Pontos tervvel érkezünk, nem a véletlenek határozzák meg az életünket, még a születésünk óra-percét sem. Csak a tervünknek nem vagyunk tudatában. Ez a „fotó” viszont az asztrológia értelmezése szerint minden információt tartalmaz erről az életünkről, a képességeinkről, tulajdonságainkról és arról, hogy az élet különböző területein milyen jellegű feladatokon keresztül akarunk fejlődni, és az asztrológus olvas belőle. Főleg a feladat jellegét és a megvalósításának életterületet lehet jól meghatározni a horoszkóp alapján.

A hangsúly a fejlődésen van: minden esemény feladat, és lehetőség a fejlődésre. Vagy leragadva szenvedünk a körülöttünk zajló történésektől, vagy megoldjuk és fejlődünk általa. Nem is kérdés, melyik a helyes válasz. Ismerd meg önmagad! Ennek nagyon jó eszköze az asztrológia.

Most csak a Nap asztrológiai jegyét nézzük végig . Ehhez nem kell asztrológus, mindenki tudja magáról a születési hónap, nap alapján.

Amelyik csillagjegyen keresztül érkezik az energiája, az színezi be a fényét, annak az asztrológiai jegynek a tulajdonságait viseled magadon.

asztrológia, önismeret, csillagjegy, kos, horoszkóp

Milyen asztrológiai jegyben születtél? A születésed napján a Nap egy csillagképben állt (Kos, Bika, stb). Ez az asztrológiai jegy lett a személyiséged egyik fő meghatározója az összes pozitívumával és nehézségével. (Zárójelben: a másik erős meghatározód a horoszkópodban az ascendensed, ha ismered a születésed óra percét, az ascendensed jegyét, akkor azt is olvasd el, mert az is igaz rád.) Ha Kos vagy például, mindent „kososan” csinálsz: küzdesz, bátor, nyílt, lendületes és kezdeményező vagy, telve energiákkal. De a horoszkópra nem tekinthetünk egyoldalúan: mindennek van árnyoldala, hogyne lenne, mert ahogy a bölcs mondás is tartja: „minden jóban van valami rossz” . Ez csak a megvilágításon múlik. Nem is tudjuk, hogy sokszor ugyanannak a tulajdonságnak az árnyékával kínlódunk, amire más helyzetekben büszkék vagyunk. A Kos asztrológiai példájánál maradva: a küzdőképessége, bátorsága magában hordozza a konfliktusokat is, a lendületes kezdeményezés a hirtelenséget, a nyíltság pedig például a nyerseséget.

Mit kell tenni az árnyékkal? Tölthetem az életem azzal, hogy megpróbálok elszaladni előle, de sokkal hasznosabban is: tudomásul veszem, hogy hozzám tartozik (hiszen az árnyékom), bármit teszek, itt van, és felismerem, jobban járok, ha elfogadom, és kitalálom, hogyan tudom hasznosítani. Ha látom, hogy van egy fényes oldala, azt fejlesztem, használom, ezzel növelem a pozitívat, és az árnyék csökken. Megszelídítem a tulajdonságot, és tudatosan irányítom.

Nem könnyű, bizony, elkél minden segítség. (Ebben kívánok most segíteni neked a cikkekkel, de ha tovább, részletesebben akarod átgondolni, akár egy teljes asztrológiai elemzéssel is.)

A következő időszakban végigmegyünk minden asztrológiai jegyen. A Kossal kezdjük. Amelyik jegy nem a tiéd, azt is érdemes elolvasnod! Minden asztrológiai jegy bennünk él, de más-más formában. Lehet, hogy annak a témái nem érintik a mostani életed, vagy azt gondolod, hogy nem, de valamilyen módon meg fognak szólítani. Jó önismereti játék elmélkedni azon, hogy mondjuk milyen kérdéseket vet fel benned a többi csillagjegy üzenete. Ha zavar, bosszant, idegesít, vagy éppen vágysz a képességeire, hiányként látod magadban, vajon miért?  …

Jó önismereti utazást kívánok a horoszkópod segítségével. (Ha az ascendens jegyed érdekel, írj a kapcsolatok menüpont e-mail címen keresztül, az óra/perc megadásával, szívesen megnézem, és levélfordultával válaszolok. (Az ascendens megadása egyetlen szóban ingyenes).

 

A Kos asztrológiai jegy titkai

asztrológia, csillagjegy, kos, önismeret, horoszkóp

Miért születünk Kosnak? Mit akar megtapasztalni, megtanulni a Kos asztrológiai jegyű ember?

Ennek az asztrológiai jegynek a mottója: Én vagyok. Én akarok.

 Felsorolva a hajtóerői: kezdeményező erő, saját személyének megvalósítása, a világban levő helyének megtalálása és meghódítása, új pozíciók meghódítása, mozgási szabadság és kötetlenség, erejének megmérettetése.

Tanulási feladata, vagyis amire tudatosodnia kell: Az agresszió-potenciál helyes kezelésének tanulása. A mértékletesség és a mérlegelés képességének, a türelemnek és kíméletességnek a fejlesztése, a cselekvések megtervezése, valamint a gondolkodás és a cselekvés összehangolásának tanulása. Állhatatosság és kitartás.

Leegyszerűsítve akár fel is írhatod magadnak valami jól látható helyre: Tanuld a türelmet és a tudatos cselekvést! Ne légy dühös!

Ha a horoszkópban a Kosban áll a Nap:

A Kos időszaka az első tavaszi hónap, a tavaszi napéjegyenlőség hónapja, a fény és az élet születése. Megjelenik az élet, és semmi mást nem akar, mint elsöprően, öntudatlanul mindenütt ott lenni, mindent áthatni. Ebből teremtődik a Kosjegy habitusa.

A Kos asztrológiai jegy a pionír, úttörő, hódító, vezér és hős eszményképe.

Idealista lendülettel, hatalmas lelkesedéssel és nehezen megingatható optimizmussal mindent lehetségesnek és elérhetőnek tart, ami rajta áll, mert akaratot látja minden helyzet kulcsának, és az bizony van neki bőven. Kudarc, vereség nem töri meg, mindig valami újba kezd. Megállíthatatlan. Vonzzák a kalandok, a kaland szó minden értelmében. Azonnal akar mindent, nem ér rá kivárni. Türelmetlen, ha várni kellene, inkább elszalad, és más tevékenységbe, kapcsolatba kezd. Nem a folyamat a fontos számára, hanem a mindenáron való cselekvés. Ha itt nem megy, akkor majd ott. Ezért nehéz tanulnia a kudarcaiból.

Túlfűtött életkedv, életerő, energia jellemzi. Ezt kell levezetnie valamilyen módon. Tüzes, akaratos, harcias (nehezen hagy ki egy jó kis konfliktushelyzetet).  A kapcsolatainak a leegyszerűsített mintája vagy a "szövetség": mi ketten verhetetlenek vagyunk, ha összetartunk, vagy a "rivalizálás", ebben az esetben állandó harcok, viták folynak közöttük azért, hogy kié az igazság.

Valószínűleg több, vagy akár sok párkapcsolaton keresztül kell tanulnia a párkapcsolatok kezelését, azt hogy nem kilépnie kell a kapcsolatból (mert a kapcsolat kezelésének gyakorlásához nincs türelme) hanem dolgoznia kell elsősorban önmagán. Fel kell fedezni, hogy a vita hogyan lehet összekapcsoló és nem szétválasztó erő – mert kihagyni a Kos ezt a kapcsolatból nem tudja.

Becsületes, egyenes, nyílt, de ebből adódóan nyers, és nem ért a diplomáciához. Hódítani, megszerezni akar. Eleme a küzdelem az élet minden területén, energiái szinte kimeríthetetlenek. Autonóm, és jó harcos.

asztrológia, csillagjegy, kos, önismeret, horoszkóp

Önfeláldozó, ha eszméi és céljai ezt kívánják, és az emiatt megélt sorscsapások megérlelik. Mindenesetre élete második felében mindenen átgázoló tettvágyát és akaratát, eltúlzott bizalmát a saját erejében és hatáskörében, fel kell váltania a belátásnak.

A Kos jegy „jobban áll” a férfinak, autonómia, kiállás önmagamért, küzdés a világgal, mind-mind férfiszerep. Ezért a Kos nőnek dolgoznia kell azon, hogy felfedezze és elfogadja a lelkében a saját nőiségét, felismernie a saját szeretetnyelvét, és koncentrálnia a partnerére és figyelembe vennie az ő igényeit is, hogy önmagába beépítve a Kos minden pozitívumát, lehessen nő.

Ez az alapállapot.

A Kos problémáját az okozza, hogy nehezen viseli a korlátozást, és a környezete „letöri a szarvát”, megtöri az akaratát. A küzdelmeihez, cselekvéseihez bűntudat társulhat, vagy éppen „túltolja” a dolgokat és agresszíven, kíméletlenül tör a célja felé. Hogy ismét magára találjon, felszabadítva, tisztán kell visszavennie az energiáit.

Ezt hogyan? Fel kell ismerned a kompetenciája határaid, ehhez többnyire kudarcokon keresztül vezet az út. Tedd fel mindig a kérdést, mielőtt belemész egy küzdelembe: "Az én dolgom? Én problémám?" Mások küzdelmét magadra venni felesleges idő és erőpocsékolás. Lásd meg, hogy mindenkinek meg kell tanulnia kiállni magáért, ettől erősödik. Hagyd meg neki a saját tanulási és fejlődési folyamatát, ezzel többet segítesz.

A másik nagy feladat, megtanulni tudatosan felépíteni a terveid, különben légvárként kipukkadnak, ehhez pedig a türelmes tervezésbe kell átcsoportosítani az energiáidat. Meg kell tanulnod, hogy ha valami nem megy, ne ugorj azonnal át egy másik cselekvésbe, hanem tudatosodj, fejlődj az események által, akkor válik minden a hasznodra.

 Az alábbi felsorolásban analógiákat találsz, amelyek a Kos energia harmonizálásához segítségedre lehetnek:

asztrológia, csillagjegy, önismeret, kos

  A Kos betegségei: kifejezetten tüzes betegségek, gyulladások, láz, akut és intenzív lefolyású betegségek, sérülések.   Színe a vörös, a narancs minden árnyalata, tüzes színek.
 Napja: a kedd   Kristályai: kén, vas, nikkel, nikkelin, mágnesvasérc, hematit, limonit, sziderit, vörös turmalin.   Ékkövek: rubin, a világos gránit, a spinell
  Növényei: ciprus, akác, lucfenyő, borbolya erős paprika, chili, bors, curry, sisakvirág, vörös mák, geránia , Gyógynövények: árnika, bogáncs, csalán, fehérüröm, fekete torma, fokhagyma, galagonya, gyömbér, homoktövis, kökény, macskagyökér,     máriatövis, paprika, sisakvirág, sóskaborbolya, vizitorma
  Szerve: epehólyag, harántcsíkolt izmok, artériák, köröm, fogak, haj.  Test tájéka a fej, főleg a homlok, a felső fogsor és az izomzat.

 

 

  2020. 08. 11.

 

 

 

 

 

  

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy tájékoztathassalak az új cikkeimről, tanfolyamaimról és eseményeimről.
Grafoverzum
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31